Jullov

assar-och-hans-vanner-905-liten1Det har varit jordbävning. Själv märkte jag inte så mycket eftersom det hände tidigt på morgonen och då är jag inte speciellt pigg. Lena, som satt på toaletten under själva bävningen, kom utrusande insvept i en handduk och stirrade på mig som om jag skulle kunna berätta vad som hänt. Jag kände att hon nästan blev sur på mig för att jag inte förvarnat henne för det som skulle komma, men eftersom jag kände att det inte var något allvarligt så låg jag lugnt kvar. Lena såg sedan att Evas vita katt Bianca satt på gården och såg sådär kontemplativ ut som katter ibland kan göra, och då förstod hon att det nog inte var någon överhängande fara.

Värre än jordbävningen var Lucia. Lena tyckte att jag skulle vara något som kallas stjärngosse och som innebär att man skall ha en strut på huvudet. Tur ändå att hon inte ville att jag skulle vara Lucia, eftersom jag då hade varit tvungen att ha en mössa full med ljus uppe på huvudet. Det hade annars varit något att befara nu när allting skall vara könsneutralt och därmed öppet för alla. Jag är definitivt inte könsneutral. Om det beror på min uppfostran (läs ouppfostran) eller något annat vet jag inte och bryr jag mig inte om.  Jag har helt klart för mig att någon Lucia skulle jag inte kunna vara. Det räckte med mitt gästspel som stjärngosse. Lena gjorde en strut av kopieringspapper och satte den på mitt huvud. Sedan skulle jag sitta alldeles stilla medan hon tog kameran, ställde in skärpan och skulle ta ett kort. Jag fick av struten långt innan hon ens var i närheten av kameran. Ja så höll vi på och struten blev skrynklig och oanvändbar och Lena gjorde en ny strut. Hon hade bestämt sig. Till slut lyckades hon, med hjälp av Julias hårspännen, få struten att sitta kvar på huvudet i så många sekunder som behövdes för att hon skulle kunna fotografera mig. Nu finns man i cyberrymden med strut på huvudet och jag vet just nu inte vad jag anser om det där med tryckfrihet. Några begränsningar borde väl ändå finnas. Varför skall människor envisas med att försöka få oss att likna dem och deras oerhört fåniga påfund. Vi har ju inga tankar på att de skall se ut som vi gör.

Förutom det där med Lucia och struten så är allt som vanligt. Jag har haft namnsdag och fick ta emot flera gratulationer från mina vänner. Jag fick t.o.m. ett tuggben av en förstående människa. Idag berättade Lena att vi skulle ha jullov. Det betyder att jag slipper åka till Ystad varje morgon men samtidigt att jag missar mitt möte med Tassa på morgonen. Tassas människa har nämligen för vana att gå med Tassa i parken precis på samma tid som jag och Lena är där, och nu kommer vi med största sannolikhet att komma till parken lite senare. Ingenting är bara positivt. Men nu börjar jag ju bli vuxen och kan hantera den typen av frustrationer ganska bra. Man får helt enkelt lära sig att göra val här i livet även om jag tycker att det är onödigt svårt att behöva välja. Jag vill ha allt. Lena säger att jag har ett mycket kort minne när det gäller att komma ihåg trevliga saker som redan har hänt. Däremot glömmer jag aldrig otrevliga saker som hänt mig. Lena säger att den egenskapen också är mänsklig. Ytterligare ett bevis på att vi är ganska lika, Lena och jag. Skillnaden är väl bara att jag aldrig döljer vad jag vill.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

One Comment på “Jullov”

  1. Ulla med Siv Says:

    Äntligen har Assar kommit med ny trevlig läsning. Jag har kollat många gånger, men blivit besviken lika många gånger. Ha ett Gott Nytt Hundår.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: