Om våren

Allt är så annorlunda än det var för bara några veckor sedan. Parken som förut nästan bara varit min har plötsligt fyllts med människor som alla verkar ha med sig en liten låda som de tänder eld på. När det sedan har brunnit en stund lägger de stora köttbitar på elden. Det luktar väldigt gott och jag skulle gärna vara lös så att jag kunde rädda köttbitarna från att bli uppbrända. Lena säger att jag måste vara kopplad för annars skrämmer jag fåglarna. (Hon verkar inte bry sig om köttet för som Ni vet är ju hon vegetarian och skulle helst se att det var förbjudet att äta kött). Det är faktiskt väldigt roligt att springa mot fåglarna och se dem flyga och jag kan inte förstå varför man inte får göra så. Det är ju bara som jag leker med dem, även om de inte riktigt förstår det.

Sedan är det det där med tjejer. För bara några månader sedan visste jag inte att de fanns, men nu vet jag. Lena säger att utseendet inte skall vara viktigt, men jag gillar stora tjejer så får hon säga vad hon vill. De små ynkliga flickorna bryr jag mig inte om. De bara gnäller och skäller och tittar på sina människor och ser ut som om de ville säga ”ta bort den där otäcka karl´n”. Ja Ni läste rätt. Det står ‘karl´n’. Man är ju ingen liten lort längre. Man är unghund och det tror jag är det häftigaste som finns. Männiksorvarianten av min ålder åker omkring på en sorts cyklar med motor på, har byxor som hänger där bak och visar en stor del av sina kalsonger. Det är därför det är så viktigt att ha rena kalsonger, för annars blir det inte bra. Och så måste man ha kalsonger med bilder på. Det går inte an att ha vita tråkiga eller urtvättade smustfärgade. Ju längre ner byxorna hänger, ju snyggare kalsonger. Lena säger att hon ibland tror att de skall tappa byxorna, de där ungmänniskorna. Nu har ju inte vi hundar det problemet. Istället för de nerhasade byxorna så har jag börjat sprida runt min doft när jag lyft på benet. Lena säger att hon skulle kunna hyra ut mig som gödselspridare över stora arealer eftersom jag sprätter ganska mycket.

Flickorna sprätter inte. De bara går där och ser söta ut. Jag har ju inte så mycket intresse för hur de ser ut i ansiktet utan är mer intresserad av deras bakdel. Lena säger att det är typiskt karlar, så då är man väl alldeles normal i det avseendet iallafall. Människoungflickorna visar inte sina trosor (det är flickornas kalsonger) utan de visar sina magar istället, så det är tydligt att man måste visa någon kroppsdel alldeles särskilt om man är människa. Man kan säga att vi är både lika och olika vi hundar och människor. En sak som blivit mer likt är hur vi kissar. Förut kissade människor i små rum med stängd dörr, men nu kissar de också på träd och buskar precis som vi hundar gör. Lena säger att allt har blivit transparant och offentligt och att det ligger i tiden. Det betyder att det är modernt och då är det inte pinsamt som det var förut. När något blir modernt är det också tillåtet. Hoppas att det blir modernt att leka med änder och göra andra trevliga saker som man inte får. Fast jag tycker att det verkar gå trögt med moderniseringen i hundvärlden. Det enda som moderniserar sig är hur människorna skall bära sig åt för att få oss hundar att göra som de vill. Nu har de t.ex. börjat använda en apparat som säger ”klick” och det skall dom använda istället för godis när de lurar oss att lyda. Jag säger bara, klicka på, för mig lurar ni inte.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 kommentarer på “Om våren”

 1. Samus Says:

  Hej Assar!

  Kul att jag hittade Din sida. Det har varit väldigt olustigt förut. Min matte och husse verkar känna Dig. Jag har noterat att dom ibland åker till Ystad och då har dom ibland tagit med sig en tuggpinne!! Mycket skumt! Nu har jag förstått att dom hälsat på Dig. Det är helt OK. Du verkar verkligen vara en just hund. Både stolt och eftertänksam. Vore kul om vi kunde träffas någon gång. I min flock finns det två hundar till men dom är bara tikar. Du förstår!

  Jag var hos veterinären för ett par år sedan. Minns inte riktigt när, men det var strax efter att den första tiken kommit hit. Veterinären var en snäll tant. Jag somnade. Sedan hade jag en hink på huvudet. Vet faktiskt inte vad som fattades mig eftersom jag skulle dit. Efter det har jag fått mycket mindre mat. Min väl fungerade kropp har ändå sett till att jag inte blivit mager men jag är jämt hungrig.

  Förrsten, när vi ändå språkas vid – min flockkamrat heter också Bengtsson. Är ni i släkt? Hon ser inte alls så stilig ut som Du men hon är ju bara en tik. Hon är mycket blekare än Du och verkar väldigt omedveten. Jag är medveten. Säkerhetsmedveten! Jag vet till exempel att luftballonger är farliga. Även vanliga ballonger. Varannan onsdag kommer det en bil som brottas och slår med vår soptunna. Farligt! Röda cyklar är ett underskattat hot. Plastpåsar som flyger fort. Farligt! Man måste skälla. Och gömma sig. Det förstår inte tikarna. Korkat! Inte ens min goda matte förstår hur farligt detta är. Undrar om inte hon också är en tik? Husse borde förstå. Men han springer till skogs varenda morgon utom lördagar och söndagar så vad vet han?

  Det vore inresssant att träffas och få ett vettigt bollplank för dom här viktiga frågorna. Jag hoppas att vi ses.

  Ha det så länge riktgt bra Assar och var försiktig

  Samus
  Labrador
  Sjöbo

 2. ANki o Bono Says:

  GRATTIS till att dina höfter är friska grabben! Det glädjer mig att höra!

  Jag har aldrig varit särskilt orolig av mig, men saker som tex. min hälsa, gör min människa alldeles ifrån sig! Man fick någon slags spruta vet jag, som man skulle bli rätt sänkt av en bra stund. För att man skulle ligga still. Jag vaknade då och allt var som vanligt. Jag tror inte på sånt’ där. Jag är helt emot droger! Så nästa gång jag skulle upp på ett sådant däringa halt litet svart bord med en stor kamera, så hoppade jag upp och lade mig där när de höll på med den deras bökiga utstyrsel. De sa att jag var sjuk i magen. Jag låg på sidan, jag. Inte behövde jag knarka för det heller! Fick ju vara i centrum och allting, vilket tillfälle att bli kliad på hakan! Men jag var inte sjuk i magen alls och skulle dö. Jag var bara oerhört MÄTT, inte vrider sig magen för det heller som DE tjoade om! Man blir MÄTT när man äter för mycket. Jag försökte säga det ju, att jag var bajsnödig och sådär. Men då skrek hon bara och grät, desto mer jag pratade med henne. Hysteriska fruntimmer! De där kronorna hade vi kunnat köpa leksaker för istället. Mina tappar jag bort hela tiden. Och gör inte jag det så gör hon det. Sen skyller hon på mig! Jag har bara grävt ner ett par av dem. Om hon gräver ner dem, så får det stå för henne ju! Nej, nu ska jag sova bort halva dagen. Det är så där tråkigt väder ute nu igen. Inte ett moln och 25 grader varmt. Vad hängig man blir av det. Hoppas på riktigt hundväder i sommar så att man orkar röra sig! Kram på dig, kusin barn, eller hur det nu blir! Bada så mycket du orkar tills vi hörs igen, det ska jag göra. Hon ska tävla säger hon. Jag hänger väl med, men vi får se vad jag gör. Hon säger så mycket, jag tycker att huvudsaken är att det blir någonting gjort. Helst det jag vill göra just då. Fridens! Hälsningar Bono:o)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: