Tonårstankar

I lördags var det avslutning i grundskolan. Vi hundar fick visa upp vad vi lärt oss tillsammans med våra människor. Lena hade inte förhört mig så noga, så jag gjorde ett och annat fel faktiskt. Jag kan fortfarande t.ex. inte sitta rakt. Kan, kan jag väl, men varför skall man alltid göra som människorna säger. Man måste väl få ha lite egna tankar också. Nu gick min examen ändå väldigt bra (över förväntan). Jag kom tvåa och det var bara min bästis Cassandro som hade bättre betyg än jag. Jag struntar ju såklart i betyget och är mycket glad att det hela är slut. Nu kan jag istället i lugn och ro ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar, nämligen att läsa kontaktannonser. Jag skrev ju tidigare att jag nyss lärt mig läsa och jag måste säga att det går bättre och bättre. För några dagar sedan upptäckte jag att Elsa satt in en annons. ”Liten, nätt och ungdomlig tjej med allmänna intressen söker kontakt med generös och väluppfostrad herre för ett eller ett par möten i parken”. Jag måste säga att jag blev förvånad. Inte trodde jag att Elsa hade sådana intressen och framför allt inte så öppet bjöd ut sig. Hon brukar vara en dam som håller på sig. Men hon är som förbytt. Hon träffade en hårig herre får några dagar sedan och då fick jag se hur hon lockade och pockade. Hennes långa ögonfransar viftade och hon gav sig inte förrän hon hade honom i sitt våld. Jag har hört talas om att hon gjort så tidigare, men då gällde det att lura till sig ett tuggben av min storebror Mollberg.

Majken är medlem i PRO. Jag vet inte om hon går på så värst många möten, men jag ser att hon ibland pratar med någon som också ser ut att tillhöra samma organisation. De verkar inte ha särskilt roligt. Som jag ser det är de bara intresserade av mat och att ligga och vila och pratar de om någonting så är det säkert något om sjukdomar. Majken har nämligen ont i benen och äter medicin. Konstigt nog läser de ändå kontaktannonserna och skriver också själv en och annan. Men det är väl ett sätt att glömma krämporna.  Det verkar ändå inte vara roligt att bli gammal. Jag har hört att Lena och Majkens människa Eva ibland talar om det där att bli äldre. Konstigt nog tycker de att det är skönt att vara nästan gamla. Det verkar som om man då får göra lite som man vill eftersom ingen bryr sig om vad de gör och säger. En sorts frihet det också. Själv tänker jag lägga ut mig på facebook och se om någon jag känner hör av sig och ev. få något tips på hur man blir av med sina finnar.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 kommentarer på “Tonårstankar”


 1. Hej Assar! Jag älskar din blogg. Inte för att jag kan läsa värst bra, men Anki som jag lever med blir på väldigt bra humör av den! Jag blev också tvåa nyligen på skolmästerkapet. Sådant spelar ingen roll alls, jamenar man är ju ingen dålig tvåa – man kan kompensera det på många sätt så att det ser ut som att man är bäst. Jag ser alltid till tex. att alla är glada över att jag är där. Bara det gör ju att man framstår som briljant och alldeles lysande elev. Imorgon tentar jag spårkursen. Funderar på att överraska med att faktiskt spåra. Vi får se. Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Jag har ju genomfört hälften av spåren, vilket borde medföra ett G åtminstone. Ha det bra Assarpånken och fortsätt berätta hur du tänker om saker och ting. Det är så trevligt när hon skrattar, Anki. Tjing!

 2. Majken Says:

  Hej Assar,
  Här kommer ett brev till dig från Majken, din granne en trappa upp, tyvärr, hade jag sånär sagt, eftersom mina ben snart inte orkar bära upp mig dit. Men då flyttar jag väl in hos dig, Assar, det blir väl trevligt? Så kan vi riktigt rå om varandra!
  Nu ska jag tala om vad vi gör i PRO! Du kan för övrigt inte ana vad fort tiden går, jag kan ställa upp dig på väntelistan för medlemsskap, åren bara rusar iväg, tro mig som är så gammal. Jo, vi pratar om trevliga herrar vi känt i våra liv, alltså sådana som vuxit ur finnar, bita på pipälgar, hoppa på gamla damer och nypas i örat eller knuffa omkull dem, under råa flabb, alltså Herrar. Mollberg var en sådan herre, frid över hans minne. Synd att du inte hann träffa honom, han hade nog haft ett och annat att säga dig, tex inte skälla för att din människa pratar med någon annan än dig, inte knuffas, absolut inte protestera när gamla damer vill smaka av din middag, lämna över platsen under bordet utan protester till gamla damer (ärevördiga medlemmar i PRO dessutom).
  I PRO brukar vi också ha kakprovning eller omröstning på bästa godiset eller annat smått och gott. Och – mycket viktigt – vi pratar uppfostringsmetoder, av både hundar och våra människor, det finns så många sätt och vi har alla våra erfarenheter. Och apropå facebook, flera av oss PRO-medlemmar finns med där, vem vet, man kanske kan träffa en trevlig omtänksam herre med gemensamma intressen, som tex politik: att driva viktiga frågor av typen Bort med koppeltvånget i Stadsparken! och Fram för fria tuggben till pensionärer!
  Många hälsningar från Majken


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: