Ang. rondellhundar m.m.

Som jag tidigare berättat så bor jag i Lund och arbetar i Ystad. Detta gör att jag pendlar med tåget nästan varje dag. Ibland tvingar Lena mig att åka bil till jobbet. Jag mår illa när jag åker bil, speciellt när det är mycket rondeller. Och jag tycker att det finns alldeles för mycket rondeller. T.o.m. i Sjöbo har de lyckats trycka in en liten rondell. Jag hatar rondeller. Lena lyssnar ofta på radion och även om jag inte är speciellt intresserad av programmen så snappar man ändå upp ett och annat. Speciellt när det handlar om hundar. Den senaste tiden har det talats väldigt mycket om hundar. Inte alla hundar utan en speciell sort som kallas rondellhund. Det är ingen ras jag känner till, men den verkar vara väldigt populär just nu. Det är klart man undrar. Speciellt med tanke på min relation till rondeller. Tänk om det inte är någonting man är utan någonting man blir eller kan utbildas till. Tänk om min skola är en förtäckt rondellhundsutbildning? Jag får faktiskt lite ångest av att tänka på det. Förhoppningsvis blir jag inte godkänd som rondellhund p.g.a. mitt illamående. Det finns tydligen en väldigt känd rondellhund som nästan ingen har sett men som alla pratar om. Han heter Mohammed. Det är typiskt människor att ha synpunkter på något man aldrig har sett med sina egna ögon. Jag har inte hört en enda hund uttala sig om denne Mohammed, men lite nyfiken är man ju ändå trots allt.  

Igår körde vi bil till jobbet. Det gör vi ofta när Lena skall jobba i Sjöbo. Jag får inte följa med in på jobbet i Sjöbo. Där finns någon som är allergisk eller är beskyddare av dem som ev. är eller kan bli allergiska. Det räcker med att jag går igenom ett rum för att de skall bli sjuka. Vissa människor får t.o.m. andnöd om de ser en hund på TV. Därför måste jag sitta i bilen och vänta bara för den där allergiska människans skull eller för dem som ev. kan bli allergiska. Och likadant är det när Lena jobbar i Skurup. Där jobbar också en allergisk människa. Det är alltid allergiska människor som bestämmer allting och de ser så nöjda ut när de får säga ”det är förbjudet att ha hundar här”eller ”ta bort hunden”. Och Lena har sagt att man måste lyda när en allergisk människa har sagt något sådant även om jag ibland märker att de bara hittar på för att de inte tycker om hundar. Jag kan känna vilka människor som är allergiska, man ser det liksom på dem. Det syns i deras ansikte. Rak mun och arga ögon. Sverige styrs av dessa allergiska människor! Men det är något som inte stämmer. Jag har hört att i andra länder får hundar ibland följa med in överallt, t.o.m. på restauranger. Det går absolut inte i Sverige för då skulle de allergiska inte få någon mat och det skulle ju vara synd om dem. Det som inte stämmer är att de allergiska människorna åker till andra länder där det finns hundar överallt och då försvinner deras allergier. Det där med allergier kanske har något med Sverige att göra? Tur för mig att ingen i vår familj är allergisk, åtminstone inte mot mig. Jag hoppas att globaliseringen gör att de allergiska människorna blir färre eller att det blir omodernt att inte tåla djur.

När jag kommer till jobbet går jag direkt och lägger mig på min plats. Där ligger jag och väntar på att det skall hända något, men för det mesta händer det absolut ingenting. Jo, det kommer nya människor hela tiden och Lena hälsar och säger välkomna hit och varsågod och sitt och sådant. Jag försöker ibland göra lite trevliga saker för att muntra upp dem eftersom de flesta ser ut att behöva muntras upp. Men se det är inte populärt. Lena ser sträng ut och säger att jag skall gå och lägga mig. Har jag tur får jag ett grisöra eller en tuggpinne, allt för att jag inte skall störa. Lena förstår inte alltid min terapeutiska metod. Efter en evighet går vi ut och har jag riktig tur går vi till havet så att jag får bada. Sedan är det samma sak igen, nya människor, nya grisöron o.s.v. Eftersom allting man gör eller inte gör kallas för något, och sägs ingå i min utbildning, så kallas det passivitetsträning när jag bara ligger där och har tråkigt. Det där med passivitet är vad jag vet inte speciellt modernt just nu. Det tycker iallafall inte vår nya regering, men Lena har ju sina egna ideer om vad som är bra för en hund.

Den finns trots allt några ljuspunkter i mitt arbetsliv. En av dem är min favoritmänniska i Ystad. Man kan säga att han är min arbetskamrat för vi arbetar på samma gata och konstigt nog heter vi Bengtsson båda två. Vad jag vet så är vi inte släkt med varandra men jag känner att han är en människa som förstår mig. Det kände jag redan första gången jag träffade honom. Jag kan t.o.m. åka i hans bil utan att må illa. Därmed vill jag säga att man alltid skall komma ihåg att vänner är viktiga och de gör så att man kan stå ut med svåra och tråkiga saker. Alltså var rädd om Era vänner för det är jag, även om jag biter dem i benen ibland. 

Explore posts in the same categories: Uncategorized

3 kommentarer på “Ang. rondellhundar m.m.”


 1. Jag älskar dig Assar – du muntrar upp min dag med dina små funderingar….

 2. Majken Says:

  Ja, det är Majken, igen, Assar Bengtssons granne. Jo, det här med att åka bil till jobbet och så, tyckte jag ville kommentera det, eftersom Assar skriver lite negativt om det. Min människa och jag åker också bil till jobbet ibland, och jag tror det faktiskt är nästan exakt lika långt till vårt jobb i Åstorp från Lund som till Ystad, där Assar och hans människa jobbar. Det är bara det att vi har lite olika inställning till det här med att åka bil, jag menar det kan upplevas positivt också. Av mig till exempel. Jag älskar att åka bil. Det är faktiskt min största passion i livet, utom möjligen att äta god mat och sova i min människas säng. Man kan se på bilar på flera sätt: det är världens bästa lilla rullande hus tex. Som bara jag rår om (ja, min människa kör ju åt mig). Man har bästa kollen på allt, passerande hundar, som ser dumma ut, och som man riskfritt kan skälla ut, människor som verkar konstiga eller som är klädda på något underligt sätt eller är olika dem som bor runtom oss, kan skällas ut de också. De ska veta vad de har att hålla sig till. Jag har hört min människa säga till Assars människa att hon är rädd att jag har gått och blivit rasist på gamla dar. Det borde jag inte vara, påstår hon, eftersom jag själv inte är renrasig. Det där är dumheter, det finns inga rena raser, varken bland människor eller hundar, det har de bara hittat på för att tjäna pengar, så jag är visst inte rasist. Jag är bara vaksam, och det behövs minsann, rätt vad det är kan man bli påflugen av en aggressiv varelse (vanligen hund), men inte när man sitter i bilen!!! För där regerar man själv, nåde den som närmar sig min bil. Själv försöker jag visserligen hoppa in i andras bilar om de öppnar dörren när jag går förbi, men det är bara för att jag tycker att de väl kan bjuda en gammal dam med hatt och handväska på en liten åktur, har ju blivit ganska svag i bakbenen på sista tiden. Men stämbanden har jag kvar! Så, hur som helst, (det är snart kafferast på min människas och mitt jobb nu), jag ville bara säga det, att bilar kan vara mycket trevliga och användbara, åtminstone när man vuxit till sig lite, och inte kräks som en valp för allting. Du ska se, Assar, att när du blivit torr bakom öronen (om du nånsin blir det, eftersom du dricker vatten med hela huvudet ibland) så kommer du också att upptäcka tjusningen i att ha en egen bil (med tillhörande chaufför)
  Hälsningar från tantgrannen en trappa upp.

 3. Anna Says:

  Hej Assar!

  Jag är allergisk…men jag har ingen rak mun å arga ögon. Och så vitt jag vet är jag den enda som är allergisk på din människas jobb i Skurup å för min del hade du fått vara där jämt. För efter det lilla jag träffat dig så älskar jag dig, å då kan man leva med klåda i ögon å på hals.
  Hoppas nu att jag snart får träffa dig igen. Då jag inte kan ha egen vove.

  /Anna


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: